ииЗа фирмата
ииПродукти
ииЦени
ииКонтакти с фирмата
ииДистрибутори
и
и
   Фирма “ВЕКТОР” ООД гр.Троян е регистрирана през 1989г.по действащия тогава Указ 56 като Дружествена фирма на граждани  и е изцяло с частно участие . 
   С решение от 15.02.1994г. на Ловешкия Окръжен съд е преобразувана в ООД - 100% частен капитал със седалище гр.Троян, ул.”Л. Каравелов” 34 и  предмет на дейност: производствена, инженерингова дейност в областта на синтетични материали, машиностроенето, химия, търговия и услугите. Търговска и външнотърговска дейност. Собственници са Минко Топалски и Божидар Цветанов.
Дружеството се управлява и представлява от Управителя Минко Василев Топалски.
   От 1992 г.”ВЕКТОР” ООД навлиза активно в областта на лепилата и боите, където с помощта на германската фирма “Клариант”, по техни рецепти и с техни материали постигна  стабилно присъствие на нашия и чужди пазари.
   Дружеството  има над 3600 клиенти в страната. Централния офис , производственната база и управлението на фирмата се намират в град Троян Има собствени офиси и складове в София ,Варна, Пловдив и Кюстендил и дистрибутори във всички по големи градове на страната .
Лабораторията и развойното звено са разработили и са внедрени в производство над 50 артикула в над 30 вида разфасовки в областта на лепилата и водоразредимите бои  които се  предлагат на пазара като най добро качество на най ниски цени.
“ВЕКТОР” ООД притежава запазени марки за цялата номенклатура от производи, четири от които са защитени и в чужбина.
   Годишно фирмата произвежда и продава над 10 000 тона бои, лепила и материали за строителството в страната и за износ .
   Основните ни доставчици на суровини са  “HOECHST” – Германия,  “DOW” - Германия, “OMYA” – Австрия,”CLARIANT”Германия  ,”CLARIANT-BOIA”Турция “COGNIS”Германия,”BAYER” Германия “SCHENECTADY EUROPE SAS “Франция ,”КАОЛИН” Сеново, “БРОСС” Варна,
”БРЕНТАГ”София, “COGNIS”Гърция и други с които работим от дълго време.
   От 2002г. фирмата е със сертифицирана система за управление на качеството ISO 9001:2000 ; LRQA-No 368115.
Продуктите на фирмата имат съгласие от МРРБ за влагане в строителството и разрешение за издаване на декларация за съответствие.
   Фирмата е специализирана в  производството  на лепила, мазилки, бои, хидроизолации и други материали за строителството.
   Фирмата разработва и специализирани лепила по заявка на клиента.

   Основни продукти : 
   Лепило за фаянс и теракот "Каменит". Висококачествено сухо лепило на база цимент и полимерни добавки на фирмите Клариант Германия  и  американския концерн Дау .Работата с него е лесна и спорна , бързо приготвяне и 30 до 40 минути отворено време за работа.
  Лепило за строителството "С 200". Лепилото е на база поливенилацетатна дисперсия и пълнители .Предназначено е главно за строителството за залепване на подови покрития и добавка към шпакловки и др.материали.
   Лепила за стиропор "С 450" и "Каменит ЛС". Лепилата са  предназначени за залепване на топлоизолационни системи за строителството както и за мрежа към стиропора . Лепилата са с повишена якостна характеристика и пластичност.Имат много добра адхезия към стиропора и основата , пластични са и не се напукват.
   Лепило за газобетон "Каменит ГБ". На база цимент , много фин пясък и полимерни добавки които го правят много здраво и удобно за зидане и щпакловане на газобетонни блокчета и изделия от порест бетон . Изключително добро качество на изключително ниска цена.
   Лепило за тапети "КМЦ" и "Вектолан". Вектолан нормал и вектолан специал са разработени специално за удобна и качествена работа при залепване на различните видове тапети. Характерното за тях е че се разтварят изключително бързо и изцяло във вода и залепването е много здраво.
   Лепило за корк "Х1".
   Лепило за ПВЦ тръби и връзки "ПВЦ".
   Водоразредими бои за вътрешно боядисване "Латекс В", "Коларит 1". Висококачествени вододисперсионни бои за вътрешно боядисване с повишена белота разработени с акрилатни дисперсий на Клариант – Германия и креда на Омиа - Австрия
   Водоразредима боя за външно боядисване "Фасаден В", "Коларит 2". Базирани на устойчиви на ултравиолетови лъчения и преки атмосверни влияния водоразредими суровини и материали на водещи европейски фирми фасадните бои на фирмата са предпочитани от много строителни фирми у нас.
   Полимерна мазилка за стиропорни изолации и външни фасади водоустойчива "Пластовект ПБ" и "Пластовект ПР". Едно съвременно решение на вашата фасада . Устойчиви на слънчевото греене ,прякото влияние на дъжд и сняг , мазилките са и изключително устойчиви на триене и механично износване . Чрез различните начини за нанасяне се постига уникалност и красота на фасадата на вашия дом .
Хидроизолации за покриви, основи, външни стени и мазилки "Хидролат Х3" , "Хидросил" и др. Разработени на основа на висококачествени специални полимери и добавки гарантират сигурна и дълготрайна защита от влага , сняг , дъжд ,капилярна влага и преки атмосверни влияния. Най доброто решение за овлажняване , теч и водни обеми .
   Лепила за дърво /водоустойчиви/ бързосвързващи” С300”С320”, паркет”С250” и фолиране на дървени плоскостис ПВЦ фолио ”С400” .
   Лепила за етикети върху стъкло”С10” и полиетилен”С11”.
   През 2002 година фирма Вектор пусна в редовно производство и предлага на пазара висококачествена Силикатна боя за фасади на сгради която е разработена на база естествени неорганични минерални суровини и добавки.
   Най-новият продукт ЕПОВИТ-ПЛАСТИК:
   Пластична /пластелино подобна/ маса от епоксидна смола ,втвърдител и подходящи пълнители която след омесване  се моделира и може да запълни различни пукнатини ,отвори ,шупли ,да слепи разнородни материали или да
укрепи и слепи счупени детайли . След 15 – 20 минути втвърдява а след 24 часа има здравината на метал. 
   До един месец на пазара ще се пусне и най новия продукт ПОЛИМЕРНА БОЯ ЗА ВЪТРЕШНО БОЯДИСВАНЕ “СВЕЖИН” подходяща за сезонно освежаване на хотелски стаи, ресторанти ,заведения и други такива подложени на активно замърсяване . 
   Дистрибутор на блажни бои, полиуретанови пени, силикони, четки и валяци за боядисване.

и
Фирми
Copyright ©ииии1993 - 2008  От ВАС за ВАСииииВсички права запазени